5 причини да запазите своята лятна почивка в Слънчев бряг

Когато говорим за лятна почивка на морето на Южното Българско Черноморие, винаги се сещаме за Слънчев бряг. И как няма. Безброй възможности за забавления, чисти плажове, бурен нощен живот, All Inclusive хотели. Били ли сте в този курорт? Споделяме с вас 5 причини да планирате лятна почивка в Слънчев бряг тази година.

1. Настаняване за всеки бюджет

Ще започнем с това, че има много варианти за настаняване, между които може да изберете. Според бюджета, който сте определили, може да откриете най-подходящото място. Изяснете предварително какви са вашите нужди и предпочитания.

Ако ваш основен приоритет е локацията и искате да сте на една ръка разстояние от плажа, потърсете хотели на първа линия в Слънчев бряг. За тези от вас, които търсят комбинация от изхранване и удобства, най-добрият вариант са хотели ол инклузив Слънчев бряг. Така си гарантирате не само отлични условия за отдих, но и изхранване няколко пъти дневно и различни възможности за спорт. В курорта ще откриете още апартаменти под наем, малки семейни обекти и къщи за гости, които предлагат домашен уют на достъпни цени.

2. Прекрасни плажове

Едно от нещата, които несъмнено интересува всеки, решил да отиде на море, това е плажът. Слънчев бряг е дългогодишен носител на престижната награда Син флаг.Това отличие се присъжда само на плажове, които отговарят на строги стандарти за качество на морската вода, предоставяни удобства и обща безопасност. Курортът се радва на дължа около 6 км брегова ивица с фин, жълт пясък и кристална вода.

Плажът е отлично поддържан. Има платена и безплатна зона. За разхлаждащи напитки и леки храни може да разчитате на заведенията в близост. Може да съберете тен на:

  • Централен плаж;
  • Северен плаж;
  • Южен плаж, познат добре с името “Какао бийч”.
Слънчев бряг плаж

3. Отлично разположение и климат

Разположението на курорта е друга причина, която го прави предпочитана дестинация за туристи от цял свят. Слънчев бряг е разположен в залив, който има формата на обърнат на изток полумесец. Свежият планински въздух от близките възвишения на Стара планина и близостта му до Несебър допринасят вечерите да са прохладни, а лятната ви ваканция – приятна.

До курорта може да стигнете с личен автомобил или автобус. За Слънчев бряг има автобуси от София, Пловдив, Стара Загора. Ако пък пристигате със самолет, ще ви е нужен само половин час (с такси или кола под наем), за да стигнете до вашия хотел. Летище Бургас е само на 30 км, което гарантира бързо и лесно придвижване.

4. Забавления и нощен живот

Предполагаме, че първата ви асоциация, когато чуете за Слънчев бряг, е щур купон. Да, наистина в последните години курортът се утвърди като център на забавленията по Българското Черноморие.

Но освен за парти, курортът предлага отлични условия за семейна почивка. Конна езда, миниголф, лунапарк – ето какво може да посетите, ако сте планирали лятна почивка в Слънчев бряг със семейството си. Към любителите на екстремните преживявания отправяме покана да опитат джет, водни ски или пък парасейлинг.

Разбира се, че ако търсите забавления в късните часове на деня, също няма да останете разочаровани. Има немалко клубове и барове в Слънчев бряг, където може да усетите пулса на нощта.

коктейли

5. Интересни места за посещение в близост

Допълнителна наслада на почивката ви може да придаде посещението на нови места.

В случай че сте планирали разходка и търсите забележителности Слънчев бряг, ще ви предложим да се насочите на юг и да отидете до Несебър. Разположен на разстояние от само 4 км, градът впечатлява с богатото си културно наследство. Старата част на града е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Достатъчно е да кажем това, за да разберете, че градът има какво да ви предложи.

На половин час с кола е и друго интересно място. Става въпрос за Музея на солта в Поморие, който е и единственият специализиран музей на солта в Източна Европа. Музеят е с експозиционна зала и 20 декара солници, разположени на открито и които и до ден-днешен се добива сол.

За финал

Лятна почивка на море със слънчево време и слънчеви емоции – това обещава Слънчев бряг. Съчетавайки планински въздух с красиви плажове и безкрайни възможности за забавление и релакс, Слънчев бряг няма как да не ви разочарова. Вашата почивка на море в Слънчев бряг със сигурност ще бъде незабравима. Разгледайте нашия сайт и вижте какво предлагаме ние от хотел Лонгоза.

вечерна разходка в Слънчев бряг