Слънчев бряг: Забележителности в и около курорта

Дните са все по-топли, а това означава едно – лятото наближава. Имате ли планове за почивка вече? Какво ще кажете за почивка в Слънчев бряг? Може да заложите на хотел на първа линия в Слънчев бряг. Така сутрешното кафе ще бъде придружено от прекрасна гледка, а от плажа ще ви дели крачка разстояние.

Ако планирате почивка в курорта, най-вероятно ще искате да знаете кои са най-популярните в и около Слънчев бряг забележителности. Далеч сме от мисълта, че ще прекарате цялата си почивка в хотела. Дори да сте избрали настаняване в all inclusive хотел в Слънчев бряг, разходка навън никога не е лоша идея. Затова в следващите редове ви даваме идеи как може да се забавлявате и кои места да посетите.

Ето кои са най-популярните в Слънчев бряг забележителности

Екшън аквапарк Слънчев бряг - водното царство на забавленията

Сигурно първата ви асоциация, когато чуете Слънчев бряг, е забавления. Да, курортът наистина обещава незабравими мигове и много забавления. Не говорим само за нощния живот. Отлични възможности тук има и за семейна ваканция. 35 декара площ и безброй забавления – това предлага Action Aquapark в Слънчев бряг за малки и големи. На територията на аквапарка ще намерите екстремни пързалки, атракции за деца и възрастни, басейни и зони за релакс. Няма как да говорим за забележителности в Слънчев бряг и да не споменем това водно царство.

аквапарк Слънчев бряг

Пейнтбол и картинг Слънчев бряг - забавления за приятели или колеги

Ако обичате адреналина, няма как да не се изкефите на картинг. Пистата на територията на Слънчев бряг се състои от 8 завоя. С широчина 7 м и дължина 440 м, тя бързо става любимо място на любителите на високите скорости. Картинг пистата предоставя възможност и за пейнтбол забавления. Игрището е с площ 5000 кв.м, а вие и вашите приятели или колеги ще получите всичко необходимо за игра – екипировка, маркери, реферско присъствие.

Ами забележителности около Слънчев бряг?

Ще ви разкажем и за някои от популярните забележителности до Слънчев бряг, разбира се. Курортът се намира близо до Свети Влас, Несебър, Поморие, което ви дава възможност да “отскочите” за еднодневна разходка до тези прекрасни градчета.

Несебър - пътешествие из древния и красив град

Може да видите интересни забележителности около Слънчев бряг също. На юг граници с Несебър. Разстоянието от единия до другия курорт е близо 5 км или около 10 минути с кола в посока. Задължително си подарете разходка из Стария град. Вижте Вятърната мелница – емблема на града и символ, разделящ го на стара и нова част. Археологическият музей, крепостните стени, църквите са все сред най-популярните и красиви в Несебър забележителности, които няма да сбъркате, ако посетите.

Несебър и Вятърната мелница - забележителности до Слънчев бряг

Свети Влас - перлата на родното Черноморие

Сред най-известните в Свети Влас забележителности са два храма. Църквата “Свети Власий” впечатлява със своята архитектура и красиво изписани стени. Може да влезете и да се помолите за здраве. В курорта се намира и друг храм – Емонски манастир “Свети Андрей”. Манастирът в голяма степен е унищожен, като от него е останал един зид. Въпреки това поражда любопитство заради разположението си в прегръдката на зеленина и многото икони, съхранявани там.

Поморие - градът на солта

Не може да сте в Поморие и да не посетите емблематичния за града Музей на солта. Той без съмнение е първото нещо, за което всеки се сеща, когато стане дума за разположени в Поморие забележителности. Състои се от зала за ексозиции и солници на открито, от които и днес се добива сол. Античната куполна гробница също заслужава внимание. “Кухата могила”, както е популярна сред местните, е интересна най-малко заради своята уникална архитерктура. Тази гробница е най-голямата откривана някога у нас и единствена по рода си на Балканите. Впечатляващото е комбинацията от римска строителна техника и тракийска традиция.

Музей на солта Поморие

Надяваме се да се научили повече за най-известните в и около Слънчев бряг забележителности. За своята почивка в Слънчев бряг ол инклузив ще се радваме да изберете хотел Лонгоза. Разположен е на метри от морския бряг и сред живописни дюни.